Contact
Deluxe Schuttingen

Wij zijn altijd geïnteresseerd om samen te kijken naar de mogelijkheden. Als je een vraag hebt of algemene informatie wilt, neem dat gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deluxe Schuttingen

Molenweg 33, 5761 CV Bakel

KVK 83978542

BTW NL863057603B01

Veel gestelde vragen

Dit hebben we vaker gehoord

Waar staat hout-beton schutting voor?

Bij een hout-beton schutting bestaat een schuttingelement uit betonnen palen, betonnen onderplaten en een houten scherm. U heeft voor de keuze van de betonnen palen en onderplaten keuze uit wit/lichtgrijs en antraciet beton. Tegenwoordig is antraciet erg populair onder de klanten, omdat dit de schutting een moderne uitstraling geeft!

Een voordeel van de wit/lichtgrijze betonpalen is dat kalkaanslag en verkleuring, in vergelijking met het antraciet beton, minder snel zichtbaar wordt.

De betonnen palen komen voor een gedeelte in de grond te staan. Tussen de palen komt een betonnen onderplaat die ook voor een gedeelte in de grond wordt geplaatst. Aan deze onderplaat is er ruimte voor tuinbeplanting, of voor het leggen van straatwerk.

Bovenop de betonnen onderplaat komt het houten scherm. Doordat deze schermen volledig van de grond afstaan, zal slijtage van de schermen worden beperkt.

 

Duurzaamheid

Wij werken met verschillende systemen om de levensduur van de schutting te verlengen. De combinatie van hout en beton zorgt voor een sterke en duurzame schutting, omdat het hout niet in de grond komt te staan. Hierdoor zal het hout minder snel rotten en kunt u dus een lange tijd van uw schutting genieten!

Welke houtsoorten gebruiken jullie?

Voor onze schuttingen maken wij gebruik van grenen, Red Class Wood, Douglas en hardhout. Het hardhout dat wij verwerken komt van de houtsoort Keruing en voor de ruw bezaagde variant gebruiken we Mahoni.

Al het hout dat wij verwerken, wordt aangeleverd door partijen die leveren volgens het KOMO-keurmerk.

Heeft u misschien interesse in modellen die niet op de website staan, zoals bijvoorbeeld zwarte schuttingen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden!

Wat is de levensduur van de schutting?

De gemiddelde levensduur van een hout-beton schutting is ongeveer 20 tot 25 jaar. De duurzaamheid van bomen is verdeeld over 5 klassen (1-5). Deze duurzaamheidsklassen zeggen iets over de mate waarin bomen bestand zijn tegen schimmels. Zo blijft onbehandeld hout in klasse 5 ongeveer 5 jaar goed en in klasse 1 wel 25 jaar of langer.

Doordat de systemen die wij plaatsen ervoor zorgen dat het hout niet in de grond komt te staan, wordt de levensduur verlengd van 20 tot 30 jaar. Ook kunnen wij onze schuttingen aanleveren met een afdeklat, wat ervoor zorgt dat de schermen beter bestand zijn tegen weersinvloeden.

Kunnen jullie ook poorten plaatsen?

Bij elk type hout kunnen wij ook een bijpassende poort leveren. De standaard afmeting voor een poort is 1 meter, maar onze poorten zijn in diverse maten verkrijgbaar. Dit gaat met een stapgrootte van 10cm tot een maximale poortbreedte van 1,5 meter.

Ook dubbele poorten zijn mogelijk, met een maximale breedtemaat van 3 meter. Dus 1,5 meter per poortdeel.

Heeft u een maatwerk poort nodig? Ook dit is mogelijk bij ons!

Heeft mijn schutting een behandeling nodig?

Onze grenen schermen worden geïmpregneerd aangeleverd. Dit betekent dat het hout geen extra behandeling nodig heeft om de levensduur te garanderen.

Voor Red Class Wood wordt aangeraden om het te behandelen met impregneervloeistof Red Class Wood of te behandelen met houtbeits.

Douglas tuinschermen kunt u evenals hardhout behandelen met een speciale beits die geschikt is voor deze houtsoorten. Door deze behandelingen toe te passen zult u ook de kleur van het hout langer kunnen behouden.