Wat is Red Class Wood?

Als je van plan bent om een nieuwe schutting te plaatsen, heb je misschien gehoord van Red Class Wood. Maar wat is dat precies? En waarom is het een goede keuze voor jouw tuin? Laten we dit samen ontdekken.

Red Class Wood, het alternatief voor traditionele houtsoorten

Red Class Wood is een nieuw type hout dat steeds populairder wordt voor tuinprojecten zoals schuttingen. Het is een alternatief voor traditionele houtsoorten zoals douglas en lariks. Red Class Wood wordt gemaakt door zachthout te behandelen met een speciaal proces dat de duurzaamheid verhoogt. Het krijgt zijn naam van de opvallende roodachtige kleur die het hout krijgt na behandeling.

Waarom kiezen voor Red Class Wood voor je schutting?

Er zijn verschillende redenen waarom Red Class Wood een goede keuze is voor je schutting:

  1. Duurzaamheid: Door de behandeling wordt het hout beter bestand tegen vocht, schimmels en insecten. Hierdoor gaat een schutting van Red Class Wood lang mee, soms wel tot 15 jaar of langer.
  2. Onderhoud: Red Class Wood heeft minder onderhoud nodig dan veel andere houtsoorten. Het hoeft minder vaak te worden behandeld of geverfd om er goed uit te blijven zien.
  3. Uitstraling: De warme, roodachtige tint geeft je tuin een unieke en warme uitstraling. Het ziet er natuurlijk uit en past goed in veel tuinstijlen.
  4. Milieuvriendelijk: De behandeling van Red Class Wood is minder belastend voor het milieu dan sommige andere houtbehandelingen. Bovendien komt het hout vaak uit duurzaam beheerde bossen.
  5. Prijs-kwaliteitverhouding: Hoewel Red Class Wood iets duurder kan zijn dan onbehandeld zachthout, is het vaak goedkoper dan hardhout en biedt het toch een vergelijkbare duurzaamheid.

Praktische overwegingen

Voordat je kiest voor een schutting van Red Class Wood, is het goed om te bedenken wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld een specifieke kleur in gedachten, of vind je de natuurlijke kleur van het hout mooi? Denk ook na over hoeveel tijd je wilt besteden aan onderhoud.

Red Class Wood, een duurzame en milieuvriendelijke optie

Red Class Wood kan een slimme keuze zijn voor je nieuwe schutting. Het combineert duurzaamheid met een mooie uitstraling en is relatief eenvoudig in onderhoud. Of je nu een nieuwe tuin aanlegt bij je nieuwbouwhuis of je huidige tuin een upgrade wilt geven, met Red Class Wood kies je voor een milieuvriendelijke en duurzame optie die jarenlang mee zal gaan.

Gerelateerde berichten

Dit is het verschil tussen een vuren of grenen schutting

Een schutting van hout geeft je tuin een natuurlijke en sfeervolle omheining. Maar met zoveel houtsoorten op de markt, welke...

Grenen of douglas: de beste houtkeuze voor je schutting

Bij het kiezen van de juiste houtsoort voor je schutting komen vaak twee namen naar voren: grenen en douglas. Dit...

Welk hout is het beste voor een schutting?

Als je een schutting voor je tuin gaat kiezen, is het soort hout heel belangrijk. Het hout moet lang meegaan,...